Image
Image

Tiket

Perjalanan melalui Setiap Sudut Edgecliff

Alami segala pameran yang sedang berlangsung di seluruh Banglo Edgecliff yang gah berdiri dengan melayari laman web rasmi Bukit Bendera dan memperolehi tiket secara dalam talian.

Risalah

Baca risalah yang padat maklumat ini dan ketahui lebih lanjut tentang segala yang ditawarkan oleh Edgecliff. E-pamplet penerangan ini akan memberikan anda maklumat yang mencukupi mengenai catatan peristiwa Bukit Bendera.

Image
Image

Aktiviti

AKTIVITI PENDIDIKAN YANG MENYERONOKKAN

Bukit Bendera merupakan satu tempat yang amat unik dimana ianya kaya dengan biodiversity, warisan dan budaya. Anda akan dapat lebih mengenali Bukit Bendera dengan mengunjungi Galeri ini serta mempelajari sejarah funikular dan keistimewaan Bikit Bendera disamping memupuk kesedaran dalam kepentingan memulihara dan memelihara warisan-warisan bukit ini.

Promosi

NIKMATI PROMOSI MENARIK

Program Lawatan Pelajar : Mempelajari tentang warisan Bukit Bendera sangat menyeronokkan. Pakej pelajar yang dikendalikan oleh NatureWalks & Nature Green Farm di Bukit Bendera akan membolehkan pelajar menerokai Rizab Biosfera Bukit Bendera UNESCO, sejarah dan budaya penduduk awal Bukit Bendera melalui aktiviti yang menyeronokkan dan interaktif, termasuk lawatan ke tarikan baharu di Bukit Bendera -- Galeri Penang Hill@Edgecliff -- tempat yang wajib dikunjungi untuk mengetahui tentang Bukit Bendera.

Sebarang lawatan berkumpulan dari sekolah, universiti, agensi kerajaan, kedutaan atau sektor swasta perlulah dimaklumkan terlebih dahulu melalui surat bertulis yang dihantar melalui e-mel sekurang-kurangnya 7 hari sebelum tarikh lawatan.

Surat bertulis boleh diemelkan kepada edgecliff@penanghill.gov.my

Image

Soalan Lazim

Soalan Anda, Kami Jawab

Waktu Operasi Gallery@Edgecliff Bukit Bendera

Apakah Waktu Operasi Gallery@Edgecliff Bukit Bendera

Gallery@Edgecliff Bukit Bendera dibuka setiap hari (kecuali hari Selasa) dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang.

Ticket Price and Payment of Entrance Tickets to Penang Hill Gallery@Edgecliff

How much is the ticket price to Penang Hill Gallery@Edgecliff?

Penang Hill Gallery@Edgecliff

Are we allowed to eat and drink inside?

Visitors are not allowed to bring food and beverage in.

Directions

Where is Penang Hill Gallery@Edgecliff located?
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.

Amenities

Is there a place to eat at Penang Hill Gallery@Edgecliff?

The Rooftop, open Thursdays to Mondays, 10.0am to 3.30pm, serves pastries and chocolates, fresh sandwiches and salads, as well as coffee, tea and fruit juices. Outside food and drink are not permitted, except personal water bottles.